Fortsätt handla
DIBS - Payments made easy

Frakt 49 kr Betala säkert Snabb leverans

Om oss

Hur började egentligen idéen med Southern Empires? Henrik berättar storyn med egna ord.

Hur allt började

Henrik Söder heter jag och är gift med en fantastisk fru och vi har tre barn. Tvillingar (pojke och flicka) som snart fyller två och en son som är sju. 2015 kom tvillingarna och vi bestämde oss för att spendera mamma och pappa ledigheten i Kapstaden i 10 månader. Det var där som hela idén med agentur och butik för barnkläder kom upp. Jag hade jobbat med TV i 17 år och ville både göra och lära mig något nytt, och även försöka skapa något nytt som jag kände saknades i Vasastan. Det som till slut ledde fram till Southern Empires – Agency & Shop for Exquisite Children, helt enkelt en riktig Boutique för barn där det ska vara skoj för hela familjen att komma och handla.

Handplockade märken

Alla märken och plagg är handplockade i små kvantiteter för att kunden på riktigt ska kunna vara unik. En del av mina varumärken är jag ensam om att ha i butik i Sverige vilket jag är extra stolt över. Andra märken som Levis, Dr Martens och Hunter är helt enkelt för bra för att inte ha i sortimentet.

Fokus på hållbarhet

Min hållbarhetstanke formades en dag när jag stod framför min egen garderob. Jag plockade fram en gammal jeansskjorta från 2005 som jag lämnat till skräddaren tre gånger och som jag alltid känner mig så snygg i. Jag insåg att det inte alltid måste handla om exempelvis ekologisk bomull för att det ska vara hållbart i längden. För mig handlar det mer om att ha en hållbarhet i kvalitet och framför allt design. Och även fast de absolut flesta märkena jag har i butiken är ekologiska så kommer jag alltid att prioritera design och kvalitet före, för att de ska kunnas ärvas gång på gång på gång och både föräldrar och barn ska känna att det är fina kläder.

I anslutning till butiken ligger showroomet för agenturen. Jag fokuserar nu på ett fantastiskt märke som heter Wildkind Kids. Deras första kollektion kommer in för försäljning i butiken i Januari.