Fortsätt handla
DIBS - Payments made easy

Frakt 49 kr Betala säkert Snabb leverans

Deadwood

Upproret

Ända från starten har Deadwood varit ett uppror mot slitna dogmer. Kärnan i varumärket kommer alltid att handla om alternativ kultur.

Med hjälp av huvudsakligen återvunnet material, speciellt läder, kombinerar varje plagg punkinspirerad estetik med miljövänlighet. Carl Ollson och Felix von Bahder grundade företaget 2012. De två kompisarna träffades som kollegor i en jeansbutik i Stockholm och efter ett par års drömmande så öppnade de sin egen vintagebutik.

Där odlade de sin fascination för tidlös design och deras kärlek till begagnade, för-älskade kläder. Utanför affären utvecklade dem ett varumärke, och ännu mer – ett sätt att göra saker på ett nytt sätt.

Hållbara läderkläder

Klädindustrin, idag en 3 miljarder dollar industri globalt, är en av de smutsigaste i världen. Deadwood vill förändra allt detta! Till läderkläder använder Deadwood konsumtionsavfall, vilket i grund och botten betyder att man demonterar gamla läderkläder som har nått sitt utgångsdatum när det gäller stil, vilket gör Deadwoods plagg till nya snygga jackor och tillbehör med en vintage själ.

Omstart av ikoniska stilar

Detta ger inte bara jackorna en mjukt sliten känsla utan gör också det till ett mycket mer hållbart alternativ till den genomsnittliga nyproducerade läderjackan. Företagets tillvägagångssätt är motsatsen till snabb mode och orolig design. Deadwood handlar inte om att återuppfinna mode. Istället handlar Deadwood om att återuppfinna hur vi tänker på mode. En omstart av ikoniska stilar och uppdatera dem försiktigt med en modern touch.

Årliga kollektioner

Kollektionerna släpps två gånger om året och innehåller en stor kärna av klassiska överföringsstilar, allt i linje med Deadwoods idé om långsamt mode. En Deadwood-kollektion inkluderar kvinnor, herrar och unisex stilar. År 2017 lanserade företaget också sin första barnkollektion som Southern Empires självklart säljer.

Visar alla 3 resultat

Visar alla 3 resultat