Fortsätt handla
DIBS - Payments made easy

Frakt 49 kr Betala säkert Snabb leverans

Dr Martens

För små rebeller

Världens bästa och coolaste skor finns såklart i barnstorlekar också. En sann rebell ska inte behöva vänta till tonåren på sina första docs. Lika mycket attityd i stl 16 som i stl 46. Brittiska Dr Martens finns hos oss från stl 16-36.

Militärläkaren Märtens

Dr. Martens är ett brittiskt sko- och klädmärke grundat av den tyske militärläkaren Klaus Märtens år 1947. Ibland kallade Doc Martens eller bara Docs. Efter krigsslutet 1945 åkte han på skidsemester i bayerska alperna och skadade vristen. Han tyckte att hans armékängor hindrade läkningen och bestämde sig för att förbättra designen på dem. Tillsammans med en gammal studiekamrat, läkaren Herbert Funck, startade han en fabrik där de tog vara på uttjänt gummi från Luftwaffe och gjorde om det till sulor, epåletter från officersjackor blev inlägg, ovandelen på skorna kom från omsydda officersbyxor av läder.

Arbetarklassens skor

80% av de första 10 årens försäljning gick till kvinnor över 40. I samband med att skorna lanserades i England 1960 ändrade man stavningen från Dr. Maertens till Dr. Martens. I England blev skorna en symbol för arbetarklassen.Dr. Martens är också populära inom punken och bland skinheads eftersom de symboliserar närhet till arbetarklassen.

Visar alla 6 resultat

Visar alla 6 resultat