Fortsätt handla
DIBS - Payments made easy

Frakt 49 kr Betala säkert Snabb leverans

Wildkind Kids

Unisex kläder för de små

Wildkind Kids är ett unisex-märke som är Helsingfors-London baserat. De gör kläder för barn från 0 till 9 år. Wildkind Kids grundades av en stylist/fotograf systerduo, Emilia och Johanna Laitanen, år 2017. Iden till märket kom från en 90-t-shirt Emilia hade fått från åren som hon arbetade som inköpare för en vintagebutik. Det hade en grupp av förtjusande tittade djur och en text som säger att “alla mina vänner är vilda.” Denna tanke återspeglar andan i Wildkind Kids – sorglöshet och busighet. De ville göra kläder som blev lika älskade och hållbara som denna t-shirt.

Spirit & Values Kollektionen

SPIRIT & VALUES Kollektionen är tillverkad med respekt för miljö och sociala förhållanden. Wildkind jobbar med ekologisk bomull i så stor utsträckning som möjligt. De tillverkar sina kollektioner i noggrant utvalda fabriker i Indien. Wildkind Kids använder inte läder eller päls.

Som en ansvarsfull klädtillverkare är de SA8000 Certifierade vilket garanterar att deras produkter är fria från skadliga ämnen.

Wildkind certifikat är OEKO TEX-100 Certi cate & Sedex.

Wildkind teamet

VD och medgrundare Emilia Laitanen är stylist och bidragande modedirektör för Elle Finland. Creative Directorn och medgrundaren Johanna Laitanen är en modefotograf och artist som arbetar för olika modepublikationer och designers.

Designer Heikki Salonen arbetar för Prestigefulla French Fashion House som moderedaktör och för sin egen linje Heikki Salonen.

Grafiska formgivaren Anssi Nordberg arbetar som designer för modetidning SSAW och även för flera olika modehus och designers.

Print Designer  James Bosley arbetar för berömda modehus i London och Paris inklusive Hermès, Louis Vuitton, Kenzo och Alexander McQueen.

Produktionschef Deepa Priscilla har arbetat för Diesel och OTB Group, de senaste 10 åren som produktionschef, hon är deras superkraft som hanterar produktionen.

Visar alla 27 resultat

Visar alla 27 resultat